Panasonic varmepumpe – En god investering?

Hvis du leder efter en effektiv måde hvorpå du kan reducere dine varme omkostninger, skal du huske på over halvdelen af din varmeregning er udgifter til varme- og køleenheder i huset. Den mest økonomiske løsning tilgængelig, så du både kan opvarme og nedkøle dit hjem, er en varmepumpe. Læs mere om hvorfor en Panasonic varmepumpe kan spare dig penge.

Den mest økonomiske løsning tilgængelig, så du både kan opvarme og nedkøle dit hjem, er en varmepumpe. For hver krone du betaler til din elregning får du fire kroners varme igen, blot ved at vælge en varmepumpe over andre alternativer.

Oveni det får du også en Air Conditioner, der hjælper dig gennem årets varmere måneder, så du og familien kan være føle sig tilpas indendørs alle årets 12 måneder.

Begrebet varmepumpe er faktisk en smule misvisende. Varmepumper yder faktisk et effektiv stykke arbejde uanset om de skal opvarme dit hjem eller køle det ned. Som navnet forslår, pumper en varmepumpe varmen fra et sted til et andet. I dette tilfælde flytter vi varmen udefra ind i dit hjem.

Luft til luft varmepumper generer varme udefra selvom temperaturen ligger på frysepunktet. En varmepumpe ses som at være en af de mest effektive varmeløsninger eftersom det bliver en Air Conditioner i sommermånederne. Princippet er det samme, men i stedet for at flytte varmen indenfor, tager varmepumpen varmen fra inde i huset og fører den udenfor.

Hvorfor er en luft til luft varmepumpe grønnere og billigere?

En luft til luft varmepumpe behøver faktisk ikke at bruge meget energi for at køle eller varme, og er derfor en mere effektiv løsning sammenlignet med de andre alternative.

Generelt set kan en varmepumpe lave 3 – 5 kilowatt varme for hver enhed energi den bruger. Eftersom varmepumpen ikke bruger nogle former for brændstof når den varmer, laver den derfor langt færre drivhusgaser end traditionelle varmekilder. Tilligemed udrydder varmepumpen potentielle kilder af Carbon Monoxide i dit hjem.

Panasonic varmepumpe: Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

To af de mest almindelige typer af varmepumper er luft-til-vand og luft-til-luft. Hvis du bruger strøm til at varme dit hjem, kan en varmepumpe reducere omkostninger med mindst 30 procent. Tilligemed vil du opleve du en lang række økonomiske fordele i sommermåneder, da en varmepumpe klarer sig langt bedre end de fleste traditionelle Air Conditioner enheder. Det resulterer i langt mindre brug af strøm og en bedre komfort.

Bør jeg vælge en varmepumpe?

Før du vælger den løsning, der passer til dig, er der en række spørgsmål du bør stille dig selv:

  • Er din have egnet til at bore dybt? Det behøver ikke at være super dybt, men jorden i din have skal være egnet til at grave et lidt dybere hul ned hvis du vælger luft-til-vand.
  • Er dit hjem ordentligt isoleret? For at din nye Panasonic varmepumpe virker bedst muligt er det vigtigt dit hjem er velisoleret, således varmen ikke ”løber” ud igen. En luft-til-vand varmepumpe giver de bedste resultater hvis den er indstillet til at varme en lille smule mindre end almindelige varmekilder. Derfor er et velisoleret hjem vigtigt!
  • Hvilken type varmekilde overvejer du at erstatte med en varmepumpe? De vil opleve fortjenesten ved en grønnere energikilde langt hurtigere hvis du på nuværende tidspunkt har en el- eller kulbaseret varmekilde. Hvis du allerede bruger fjernvarme er varmepumpen måske ikke den bedste erstatning for dig.
  • Hvad er din ønsket varmekilde? luft-til-vand og luft-til-luft varmekilder vil give dig de bedste resultater og mest mulig besparelse.
  • Er systemet bæredygtigt for fremtidige installationer? En supplerende måde at sænke omkostningerne vil være at kombinere installationen med andet arbejde der skal udføres på bygningen. Tilligemed er en luft-til-vand varmepumper bedre egnet nyere boliger, end som en del af renoveringen af et ældre hjem.

Panasonic varmepumpe priser?

Installation og løbende omkostninger afhænger af en række forskellige faktorer, som bl.a. inkluderer størrelsen af din bolig, isolering og evt. andre varmekilder du overvejer at bruge. Vores luft til luft varmepumper koster mellem 12.495 kr. og 21.995 kr. for både selve varmepumpen og installation.

Du skal dog ikke være bekymret. Omkostningerne ved installation er hurtigt tjent hjem igen. Luft til vand varmepumper findes i forskellige størrelser og med mange forskellige muligheder for funktionalitet, så det er lidt sværre at sige en specifik udgift. Dog koster de gerne fra 55.000 kr. inklusiv installation.

Panasonic varmepumpe tilbud

Igennem vores mange år på Lolland-Falster har vi installeret mange varmepumper for lokale kunder i både sommerhus-områderne og i byerne. I vores netbutik kan vi tilbyde nogle af vores mest populære Panasonic-varmepumper. Du har mulighed for at læse mere om de enkelte Panasonic varmepumper ved at trykke på billederne forneden.

Få et tilbud udarbejdet af Marielyst EL

Vil du gerne vide hvad det koster at skifte din nuværende varmekilde ud med en varmepumpe, står vi her hos Marielyst EL klar til at hjælpe dig. Vores medarbejdere kører gerne ud til dig uanset om du bør i Marielyst, Væggerløse, Nykøbing F. eller andre steder på Lolland Falster og Sydsjælland.

Vi tilbyder en række varmepumper fra bl.a. Mitsubishi og Panasonic. Du kan faktisk bestille en installation direkte via vores netbutik, hvor både montering og 5 m rør er inkluderet i prisen.

Marielyst EL er din lokale el-installatør med base i Marielyst. Kig gerne rundt på hjemmesiden for at se vores udvalg af services indenfor bl.a. grøn energi, intelligente el-installationer og sikkerhed til hjemmet.

Panasonic varmepumpe flagskib

I 2018 komPanasonic med mere end ét nyt flagskib. De lancerede både et flagskib i gulvmodel, men også en klassisk vægmonteret varmepumpe. Det nye vægmonterede flagskib hedder HZ25WKE og fås fra 17.495 kr. inkl. montering og levering. Er du mere interesseret i det nye Panasonic varmepumpe flagskib i gulvmodel skal du have fat i Z25UFEAW.  Denne model fungerer som en flot og moderne erstatning til dit fyr og kan installeres, hvor din radiator sidder nu. Denne smarte model kan monteres på både gulv og væg enten halv eller helt skjult, ligesom din radiator. Den kan selvfølgelig også sidde direkte på væggen, uden at være skjult.

Vil du have det helt store overblik, har vi skrevet et blog-indlæg som sammenligner vores varmepumper og vurderer dem på effektivitet og ydeevne.